chemia w kuchni i jedzeniu

Autor: Karolina Novack <mrs.novack_at_gmail.com>
Data: Wed 18 Mar 2009 - 23:40:27 MET
Message-ID: <4f076d050903181540n46218598ve089d194c0bd7fad@mail.gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2

Witam wszystkich.
Temat może trochę zadziwić, ale cóż, z góry uprzedzam że jestem laikiem, ale
ze względu na swój wczesny, licealny wiek - mam prawo (;
Mianowicie sprawa jest taka. Chcę z okazji dnia otwartego w mojej szkole
zaskoczyć i zaciekawić ludzi chemią, pokazać im, że mimo tego
jak bardzo nauczyciele obrzydzają ją w szkołach od początku, jest wszędzie
wokół nas, codziennie mamy z nią styczność, stosujemy
jej zasady nawet o tym nie wiedząc. Jak na liceum mamy małe pole do popisu,
ale, dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych :)
Pytanie główne jest takie jak i temat, czy wie ktoś coś ciekawego
dotyczącego Chemii w kuchni i jedzeniu - Czyli *ZACIEKAWIĆ *nie *zanudzić*:)
Pomoże ktoś?
Tu chodzi o przyszłą chemiczną młodzież!

Za jakiekolwiek wskazówki i rady z góry dziękuję !

-- 
Novack.
Received on Wed Mar 18 23:40:35 2009

To archiwum zostało wygenerowane przez hypermail 2.1.8 : Thu 19 Mar 2009 - 00:12:01 MET